Blog article
Interview Wout, developer bij XQTING
Wout's kennismaking met IT vond plaats in zijn laatste jaar Latijn-Wiskunde, tijdens een wekelijks uurtje programmeren met Python. Geprikkeld door de code besloot hij volop te gaan voor Computerwetenschappen, met een specialisatie in software, en heeft sindsdien geen seconde spijt gehad. Die studies scherpten zijn technische vaardigheden aan en gaven hem alvast een stevige basiskennis in verschillende programmeertalen: "In de IT-wereld moet je vrij autodidactisch zijn en goed zelf je weg kunnen zoeken, daar heb ik zeker geen problemen mee."

Eerste job
Via LinkedIn kwam Wout bij XQTING terecht en hij zag de job meteen zitten: "De afwisseling in en het werken op meerdere projecten was voor mij een doorslaggevende factor." Vanaf de eerste dag werd hij door het team gastvrij onthaald én goed ondersteund: "Er zitten veel ervaren mensen in het team, dat is voor mij dé ideale kans om bij te leren!" Ondanks de uitdagingen van het vertrouwd raken met bestaande code in een eerste job, vond Wout al snel zijn weg in de projecten en krijgt hij intussen veel voldoening van het overwinnen van uitdagingen én het zien van resultaten: "Ik geniet er enorm van als ik het helemaal snap!" lacht hij.

Gezonde mix
Elke job start meestal met een bepaalde leercurve en hierbij wordt Wout goed ondersteund door het hele team, met bovenal team lead Sam die het stellen van vragen steevast aanmoedigt, volgens Wout: "Vragen stellen kan hier absoluut, al dubbelcheck ik het altijd zelf nog eens of ik het zeker niet alleen kan vinden. Als dat écht niet lukt, is een vraag stellen vaak de efficiëntste manier van werken, volgens mij." De ondersteunende sfeer op de werkvloer bevat daarnaast ook een gezonde portie autonomie: "Zelfstandig werken is hier zeker een pluspunt, en bovendien kan het enorm veel voldoening geven als je het project uiteindelijk goed in de vingers hebt, na het grotendeels zélf uit te zoeken!"

Eerlijkheid duurt het langst
Voor Wout staat integriteit voorop en hij waardeert een open, eerlijke houding in alle aspecten van het leven, dus ook op werkvlak. De no nonsense mentaliteit, open communicatie en constructieve manier van feedback geven, maken dat hij zich al snel op zijn gemak voelde: "Ik heb hier al eens een fout gemaakt, maar dat wordt hier gezien als een kans voor groei en niet als een mislukking. Dit geeft natuurlijk wel vertrouwen!", bevestigt hij.

Ontdekking
Kijkend naar de toekomst koestert Wout de ambitie om verschillende rollen te verkennen, met een lichte voorkeur voor de functie als project manager: "Het lijkt me interessant om op termijn ook de andere kant van de projecten te ontdekken." Gedreven om zijn IT-horizon te verbreden en veel expertise op te doen, ziet hij elk project als een kans voor groei en ontdekking: "Ik zou graag verschillende zaken uitproberen om te zien of het mij ligt. Liever zo dan helemaal niets te proberen. Maar eerst nog wat ervaring opdoen en meerdere projecten tot een goed einde brengen", lacht hij.

__

Zin om collega van Wout te worden?
Bekijk dan snel onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog!


Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons