Blog article
Interview Thomas, Lead Integration Engineer bij XQTING
"Het hele XQTING-team bestaat stuk voor stuk uit slimme koppen. Dat iedereen goed overeenkomt, is mooi meegenomen."
Thomas, Lead Integration Engineer bij XQTING

Als jongste en stilste lid vervoegde Thomas een jaartje geleden het XQTING-team. Zijn functie beschrijft hij als eentje met veel petjes op en dat trok hem over de streep om de stap naar Lead Integration Engineer te zetten. "Ik leer graag bij en durf mezelf al eens uitdagen, al is je comfortzone verlaten niet altijd makkelijk."

Ontplooiing
Zijn studies Professionele Bachelor in Toegepaste Informatica met focus op netwerken en besturingssystemen waren een eerste stap in de IT-wereld, iets waar Thomas tot op vandaag nog geen spijt van heeft: "Dankzij die algemene studies deed ik een brede basiskennis op die niet alleen focust op software development. Dat maakt net een goeie developer in mijn ogen."
Hij legde sindsdien een hele weg af op het vlak van zelfkennis en -ontwikkeling: "Vroeger was ik echt een kneusje, maar dankzij de juiste begeleiding op vlak van soft skills heb ik een groot deel van mijn introversie overwonnen."

Jeugdige idealen
Zijn idealisme en perfectionisme als jonge afgestudeerde heeft hij intussen ook een stuk losgelaten. "Being an adult is just a disappointment", lacht hij, waarna hij zijn pen toont met diezelfde quote op gedrukt. "Een cadeautje van mijn vrienden omdat ik dat vaak zeg", verduidelijkt hij. "Volwassen worden is vooral jezelf flexibeler opstellen. Hiervoor moet je soms jeugdige idealen en dromen loslaten en de realiteit van de situatie accepteren. Dat lukt me al een stuk beter."

Bijleren
In zijn tijd bij XQTING leerde Thomas al erg veel bij: "Het hele XQTING-team bestaat stuk voor stuk uit slimme koppen. Dat iedereen goed overeenkomt, is mooi meegenomen." Ook hij apprecieert de open sfeer en horizontale structuur waarin gewerkt wordt. "Hier krijg je enorm veel flexibiliteit en autonomie, al moet ik me aan dat laatste soms nog aanpassen."

Overengineering
Thomas noemt zichzelf geen expert in 1 IT gebied, maar is juist fier een generalist te zijn: "Als welk probleem dan ook zich stelt, vind ik zeker een oplossing." Al schuilt daar het gevaar van overengineering: "De valkuil van developers is programmeren voor problemen die zich nog niet gesteld hebben, met het risico dat je hier erg veel tijd in steekt en het probleem er uiteindelijk nooit komt." Dat heeft hij gaandeweg moeten leren en lukt hem in zijn rol bij XQTING steeds beter.

Complexiteit
Als we hem vragen naar het leukste aan Integration Engineer, antwoordt hij volmondig: "Ik haal ongelooflijk veel energie uit het oplossen van erg complexe problemen. Ik zie het telkens als een uitdaging om de meest simpele oplossing te vinden." Dat is ook de mindset die heerst binnen het XQTING-team, het denken zoals een programmeur. "Wanneer een probleem zich stelt, hebben wij developers daar vaak een andere kijk op dan een niet-technisch persoon. Maar als je mij vraagt op welke manier wij dan juist denken, heb ik daar geen eenduidig antwoord op", lacht Thomas.

Wil je net als Thomas deel uitmaken van een team knappe IT koppen die geen enkel probleem uit de weg gaan? Solliciteer vrijblijvend en misschien tot binnenkort!

Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons