Blog article
Interview Sam, development manager bij XQTING
Een gedreven back-end developer van alle IT-markten thuis, dat is Sam Van Belle op het werk. Als tweede werknemer vervoegde hij zo'n viertal jaar geleden het XQTING-team en nam in die tijd heel wat rollen voor zijn rekening. "Mijn probleem is dat ik het allemaal graag doe, of anders gezegd, ik heb ongelooflijk graag afwisseling en dat vind ik hier bij XQTING."

Variatie
Met een diploma als Ingenieur Elektronica en een grote passie voor informatica trok Sam Van Belle zo'n 26 jaar geleden de arbeidsmarkt op. Zijn pad bracht hem uiteindelijk bij het jonge XQTING-team. Zijn functie? "Wat doe ik niet, zou je beter vragen", lacht Sam. Van projectmanagement voor de ene klant tot programmeren in C++, C# en Java voor andere klanten, hij doet het allemaal even graag. "Ondanks dat we een klein bedrijf zijn, is er veel mogelijkheid om te schakelen binnen je functie. En die variatie vind ik net het leukste", beaamt hij.

Bijleren
In elk project ziet Sam de kans om bij te leren: "Ik sta niet graag stil en wil blijven evolueren in het leven. Ook in mijn job heb ik vaak nood aan nieuwe prikkels." Sam duikt al eens graag diep in de code en ook in zijn vrije tijd durft hij al eens technische zaken uitzoeken en bijleren. "Ik let er wel op dat niet te vaak gebeurt, want ik hou werk en privé graag gescheiden".

Toekomst
Dat het team veel autonomie en vrijheid krijgt, bevestigt ook Sam. "We zijn momenteel nog klein en moeten ons nog wat meer structureren, maar dat is nu juist ook een leuke uitdaging om aan te pakken. Je krijgt veel vrijheid om je job zelf in te vullen en mee impact te creëren." Graag zou hij snel nieuwe collega's verwelkomen die mee willen bouwen aan de groei van XQTING, want werk is er zeker genoeg. Als we hem vragen naar zijn ideale collega, antwoordt Sam lachend: "Een sportief iemand die samen met mij 's middags wil zwemmen!"

Nerds en pizza
Het tekort aan technische profielen is alomtegenwoordig en Sam zou het imago van een developer graag anders zien: "Er moet vanuit onderwijs meer ingezet worden op échte informatica vakken in plaats van jongeren enkel Excel aan te leren. Dat zou het tekort aan developers oplossen. Informatica moet 'sexy' gemaakt worden en loskomen van die negatieve connotatie van nerds die pizza eten."

__

Zin om collega van Sam te worden?
Bekijk dan snel onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog!


Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons