Blog article
Interview Robbe, jobstudent bij XQTING
Robbe is 21 jaar en rondde naast zijn Academische Bachelor Informatica aan de KU Leuven ook zijn derde jaar als jobstudent bij XQTING af. Wat hij ervan vond en hoe hij naar de toekomst kijkt, deelde hij graag in een kort interview.

Ambitie
Tijdens je studies praktijkervaring in het werkveld opdoen? Het is niet de keuze van elke student, maar wel van Robbe: "Op school leren we enkel conceptueel programmeren, we hebben geen praktijkvakken gefocust op programmeertalen." Omdat er vaak wel verwacht wordt dat studenten al kunnen coderen, zag Robbe bij XQTING de kans om bij te leren.

Bijleren
Hoe heeft Robbe die 3 zomers beleefd? "Bij XQTING is het elke keer iets volledig anders", vertelt hij. Hij leerde naast coderen in Java, Javascript, Python en C ook werken met nieuwe, innovatieve systemen als Docker, GitHub en Odoo. "Mijn 3e keer verliep al een heel stuk vlotter op vlak van samenwerking. De nieuwe projecten daarentegen vergen elke keer toch wat inwerkingstijd", lacht hij.

Odoo
Zijn grootste focus lag deze zomer op Odoo, de open source ERP tool waarmee we sinds kort samenwerken. "Het leukste aan Odoo is dat je snel effect ziet van je werk in de frontend, maar het systeem leren kennen was echt een uitdaging", glimlacht Robbe. "Eens je dan weet hoe het werkt, geeft het mogelijkheden tot uitwerken van nieuwe ideeën. Dat geeft voldoening!"

Toekomst
Hoe kijkt Robbe naar de toekomst? Eerstvolgende stap is zijn Masteropleiding kiezen, die al over enkele weken start. "Daarna zou ik eventueel onderzoek willen doen in de richting van Computer Graphics, maar dat is helemaal nog geen concreet plan." Nu eerst genieten van die studententijd, inderdaad!

We wensen Robbe veel succes in de toekomst en misschien tot volgend jaar!
__
Ook zin om deel uit te maken van ons team?
Solliciteer vandaag nog en wie weet word jij onze nieuwe developer!

Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons