Blog article
Interview Niels, backend developer bij XQTING
Niels' kennismaking met IT vond plaats tijdens de studie Industriële Wetenschappen, een brede opleiding waar programmeren een passie bleek. Na een ietwat verlegen start, voelt Niels zich intussen als een vis in het water bij ons in het team: “Het was veel informatie in het begin, maar intussen is zijn zelfvertrouwen gestegen en ken ik de projecten én het team ook alsmaar beter, wat een goed gevoel geeft!”

Erasmus
Nog geen jaar geleden rondde hij zijn studies af. Niels ging in zijn laatste semester op Erasmus-reis naar Kopenhagen, hélemaal alleen. Deze sprong in het onbekende was voor Niels een grote uitdaging, vooral voor iemand die zichzelf als enigszins onzeker omschrijft. Deze ervaring gaf hem een boost op persoonlijk vlak én bereidde hem voor op de start van zijn nieuwe werkleven.

Persoonlijke aanpak
“Ik voelde me meteen op mijn gemak in het team”, vertelt Niels. De persoonlijke aanpak bij XQTING zorgde ervoor dat hij zich onmiddellijk welkom én gewaardeerd voelde, een scherp contrast met de ervaringen van zijn leeftijdsgenoten bij grotere bedrijven: “Als schoolverlater heb je nog wat zelfvertrouwen nodig en wil je niet zomaar een nummertje zijn, iets wat hier zéker niet het geval is.”

Groeicurve
Vandaag, zo’n zes maanden later, vindt Niels werken bij XQTING zelfs beter dan verwacht! Hoewel er aanvankelijk een steile leercurve was, voelt hij zich nu zelfverzekerder en meer vertrouwd met de projecten. “Intussen werk ik op meerdere projecten en die afwisseling vind ik heel fijn!” Daarnaast mag hij sinds kort het gevoel van voldoening bij het starten van een nieuw project ervaren: “Het zien van iets dat ik mee heb opgebouwd, is ontzettend belonend.”

Community
De sfeer bij XQTING beschrijft Niels graag als persoonlijk en familiair: “Iedereen kent elkaar en praat openlijk met elkaar, zonder een gevoel van rangschikking. Zelfs lunchpauzes worden automatisch samen ingepland, wat het teamgevoel enkel bevordert!” Het team is relatief nieuw vanwege de recente groei, maar ze kunnen allemaal goed met elkaar opschieten: “Ik heb intussen al een vriend van mij in het team geïntroduceerd, wat het nog leuker maakt,” lacht hij.

Ambities
Niels waardeert feedback, vooral als junior, om ervoor te zorgen dat hij op de goede weg is en om te blijven leren en groeien. Hoewel hij momenteel naar eigen zeggen nog wat structuur nodig heeft, streeft hij ernaar om in de toekomst autonomer te werken én verschillende rollen uit te proberen: “Maar nu blijf ik gewoon gaan en zie ik wel in welke rol ik terechtkom.” Daarnaast heeft hij een grote interesse in AI en Machine Learning: ‘Na intern overleg volg ik sinds kort een extra opleiding als data engineer/ AI-specialist, want hier wil ik later zeker nog iets mee doen!”

Wiskunde x IT
Als we Niels vragen naar zijn favoriete project, antwoordt hij volmondig: “Ik hou ervan om wiskunde en programmeren te combineren en dankzij eigen algoritmes zo complexe problemen op te lossen.” Hoe uitdagender het probleem, hoe leuker hij het vindt, vertelt hij enthousiast: “Ik redeneer graag en werk graag wiskundige oplossingen uit, want het vinden van dat soort oplossingen is des te bevredigender!”


__

Zin om collega van Niels te worden?
Bekijk dan snel onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog!

Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons