Blog article
Interview Jan, CEO bij XQTING
Met heel wat jaren ervaring op de teller en een grote portie zelfrelativering, richtte Jan zo'n vijf jaar geleden XQTING op, samen met ex-Voxtron-collega en technisch expert Wim. Met grote vastberadenheid gaat Jan geen uitdaging uit de weg: "Opgeven staat niet in mijn woordenboek."

En toen was er XQTING…
Jan koos als 18-jarige de toen 'gloednieuwe' studierichting Informatica en was meteen verkocht. "Al was programmeren toen nog met ponskaarten", lacht hij. Zijn carrière startte hij als programmeur en al gauw bleef het technisch aspect achterwege: hij evolueerde van projectmanager via general manager naar bestuurder/mede-eigenaar. Die jarenlange ervaring bracht hem uiteindelijk op het spontane idee om zelf iets op te starten, en zo kwam XQTING tot stand.

Uitvoeren is key
Wim en Jan kenden elkaar van de werkvloer en samen zetten ze uiteindelijk de stap om een eigen team uit te bouwen. "Alleen zou ik dat nooit gedaan hebben, omdat ik niet technisch genoeg meer ben. De combinatie van ons beiden werkt perfect, we vullen elkaar ongelooflijk goed aan," vertelt jan. Het idee ontstond spontaan, naar de naam was het net iets langer zoeken. Uiteindelijk kwam Wim op 'XQTING', afgeleid van het Engelse werkwoord 'to execute': "We leggen de nadruk op het 'uitvoerende' aspect in onze manier van werken en in onze bedrijfscultuur. Anders gezegd: geen blabla, maar boemboem."

Employee happiness
Vandaag houdt Jan zich bezig met elk aspect van het runnen van een organisatie, maar het liefst draagt hij goed zorg voor het team: "Het moet plezant blijven én zijn, ook al is het hard werken op sommige momenten." Hij probeert dan ook met iedereen open te communiceren en vaak te polsen naar hoe iedereen zich voelt: "Een paar keer per jaar ga ik ook met iedereen apart een koffie drinken buiten het kantoor en praten we over allerlei zaken. Vaak komt het werk niet eens aan bod in zo'n gesprekken."

No nonsens
Op de vraag welke waarden er heersen in het team, hoeft Jan niet lang na denken: "Integriteit is hier heel belangrijk. Je bent wie je bent, zonder er veel woorden aan vuil te maken. No nonsens, geen ego's en gewoon doen, net zoals onze naam het beschrijft." Zelf is Jan geen tafelspringer en hecht hij vooral veel waarde aan een klantgerichte ingesteldheid: "Onze klanten verdienen het grootste respect, want zonder hen is er geen XQTING."

Ambities
Wat wil Jan graag nog verwezenlijken in de komende jaren? De ambities zijn groot, zeker na de ietwat moeilijkere Corona-periode: "Ik zou graag onze huidige XQi Engine verder uitbreiden om zo een sterk, eigen XQTING-product te lanceren." Verder groeien zit sowieso in het verschiet en dat tonen de nieuwe projecten en teamleden duidelijk aan: "Wie weet wat brengt de toekomst, maar het ziet er alvast heel goed uit voor XQTING," lacht Jan.

__

Goesting om ons team te vervoegen of samen met Jan je digitale tranformatietraject te onderzoeken? Plan vandaag nog je afspraak met hem in!

Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons