Customer case
Agoria
Naar een open architectuur met Boomi middleware

Duurzame partner in digitaliseringsproces
Sectorfederatie Agoria schakelde XQTING twee jaar geleden in om de IT-architectuur van de organisatie in kaart te brengen. Daarmee legden we samen de basis voor de verdere digitalisering van hun diensten, producten en processen. Wat destijds begon als een professionele samenwerking, groeide uit tot een duurzaam partnership. "XQTING is meer dan een leverancier die ons van a naar b brengt", zegt Bart Van Nynatten, Senior IT Manager & Steering Committee Member bij Agoria. "Ze staan ons bij met advies in verschillende domeinen en helpen ons zaken te realiseren op middellange en lange termijn. Intussen kennen ze onze organisatie zeer goed, waardoor ze snel kunnen anticiperen."

Digitale transformatie versnellen en vereenvoudigen
Agoria stuurde twee jaar geleden een RFP uit, waarna het met XQTING in zee ging voor een audit van hun IT-architectuur. We maakten niet alleen een analyse, maar gingen ook aan de slag met de inzichten die daaruit voortkwamen. Concreet stonden we Agoria bij met technisch advies in vier domeinen: de cloudmigratie van de infrastructuur, crisis- en projectmanagement voor de nieuwe website, het ontwikkelen van een clean-datastrategie en een nieuwe Enterprise-architectuur.
"De essentiële basislaag mbt onze interne digitalisering is ondertussen gelegd voor wat onze interne IT-werking betreft", vervolgt Bart Van Nynatten. "Daarnaast blijven we op zoek naar technologie die toelaat om de digitale transformatie te versnellen en te vereenvoudigen. In XQTING vonden we een partner die ons die technologische elementen kan voorstellen."
"XQTING has the expertise to support us, not just in terms of execution but also on a strategic level. They explain strategic and technical aspects in easy-to-understand language. That makes them the ideal sparring partner."

- Bart Van Nynatten

Sparringpartner voor technische en strategische vragen
Dat de sectorfederatie met deze vraag bij XQTING kwam aankloppen, lag voor Bart Van Nynatten voor de hand. "XQTING heeft de expertise om ons hierin bij te staan, niet enkel op uitvoerend maar ook op strategisch vlak. Ze tonen bovendien een grote flexibiliteit in hun manier van werken. Stel je 's ochtends een vraag, dan wordt die in 70 procent van de gevallen de dag zelf nog opgepikt. Daarnaast vertalen ze het strategische en technische vlot naar mensentaal. Dat maakt van hen de ideale sparring partner."

Naar een open architectuur met middleware
In dit geval luidde die vraag: hoe kunnen we de uitwisseling van data tussen verschillende systemen automatiseren en stroomlijnen? Op aanraden van XQTING opteerde Agoria voor een open architectuur met Boomi: middleware die applicaties toelaat onderling data uit te wisselen, terwijl ze onafhankelijk van elkaar kunnen blijven werken. De integratie tussen ERP-systeem Odoo en marketing automation tool HubSpot die we voor Agoria realiseerden, laat bovendien toe om de toegangsrechten tot specifieke data te beheren en controleren voor elke gebruiker. "Om die integratie correct te laten verlopen, moesten we de vertaalslag maken van marketingconcepten als hot en cold leads naar het technische equivalent. XQTING bracht structuur, definieerde regels en zette de processen op om dat op een vlotte en stabiele manier te doen verlopen", aldus Bart Van Nynatten.

"Ruimdenkend, flexibel en proactief"
De integratie tussen Odoo en HubSpot geldt als een eerste fase in de verdere digitalisering en automatisering van Agoria's businessprocessen, met Boomi als het centrale hart waarover alle datacommunicatie zal verlopen. Voor Bart Van Nynatten is het duidelijk dat XQTING ook daarin een meerwaarde zal bieden. "XQTING hanteert een customer-centric approach en werkt met heldere voorstellen, preformatted kaders die ze vlot aanpassen op maat van de klant. Je voelt ook dat ze zelf vooruit willen: ze wachten niet tot je een incident meldt, maar pikken zaken zelf op, melden issues en zorgen voor een oplossing, soms tot 's avonds laat. Dat maakt van hen een ruimdenkende, proactieve en flexibele partner."
Bart Van Nynatten - Wim Van Houts - Jan Vidts
Klaar om uw digitale transformatie uit te voeren?
Contacteer ons