EasyConnect App

voor innovaphone v13

Integreer makkelijk met uw innovaphone PBX op basis van REST APIs en webhooks


Snelle en naadloze integratie van de innovaphone PBX in uw applicatie met behulp van bekende standaarden en protocollen die beschikbaar zijn in elke low-code of ontwikkelomgeving.
Om EasyConnect te kunnen gebruiken, heeft u een licentie nodig die gekoppeld is aan het MAC-ID van uw innovaphone PBX. Het bestand bevat het aantal licenties voor elk van de API's die u nodig heeft. Een licentiebestand is 12 maanden geldig, daarna moet u het vernieuwen. U kunt ook een testlicentie voor 30 dagen aanvragen.
Features
 • Administration REST API
  PBX objecten ophalen, updaten en verwijderen vanuit uw eigen toepassing
  (zie use cases 1 & 2 hieronder)
 • Call control REST API
  Aansturen van oproepen vanuit uw eigen (web)applicatie via de REST API
  (zie use cases 3 & 4 hieronder)
 • Configureerbare webhooks
  Configureer de URL van uw applicatie en ontvang events over oproepen en administratieve wijzigingen
  (zie use case 5 hieronder)
Architectuur
Use cases
 • 1
  Admin API
  Gesprek doorschakelen indien geen antwoord.
  Een werknemer is niet op kantoor en wil zijn oproepen doorschakelen naar een collega. Hij heeft geen toegang tot zijn telefoontoestel. Het bedrijf zou een webpagina beschikbaar kunnen stellen op het intranet, SharePoint of een kleine Teams app waarmee deze werknemer deze functie met slechts één muisklik kan activeren.
 • 2
  Admin API
  Een gebruiker toevoegen/verwijderen.
  Uw bedrijf gebruikt een eigen HR-managementsysteem. Wanneer een nieuwe medewerker start, kan het aanmaken van een nieuw record in dit HR-systeem de Admin API aanroepen om automatisch een gebruikersobject in de innovaphone PBX te creëren. Omgekeerd kan het object in de PBX worden verwijderd wanneer de medewerker in het HR-systeem uit dienst wordt geplaatst.
 • 3
  Call Control API
  Een oproep starten.
  Het verkoopteam van uw bedrijf gebruikt een CRM-tool waarin alle klanten en hun contactgegevens zijn opgeslagen. De meeste CRM-systemen bieden een 'bel dit contact knop' naast het telefoonnummer. Door gebruik te maken van de API kan het indrukken van deze knop eenvoudig vertaald worden naar het starten van een oproep in de innovaphone PBX.
 • 4
  Call Control API
  Call control.
  In het verlengde van use case 3 zou men de volledige call control in het CRM-systeem kunnen ondersteunen. Naast het initiëren van een gesprek kan men ook commando's voorzien om een gesprek aan te nemen (off hook) en om het gesprek te beëindigen (on hook).
 • 5
  Call Control API
  Melding van gemiste oproepen.
  We nemen opnieuw het voorbeeld van een medewerker in de sales-afdeling die een CRM-toepassing gebruikt. Het kan interessant zijn om in het CRM-systeem een taak toe te voegen bij het missen van een oproep van een klant. Door de webhook-functie in EasyConnect te gebruiken, krijgt men een melding van een dergelijk event.
Meer weten of heeft u vragen?