Services

XQTING levert all-in projecten op vlak van software. Dit omvat advies, ontwerp architectuur, ontwikkeling en project management.
Onze diensten
 • Development
  U heeft binnen uw bedrijf een specifieke software behoefte waarvoor geen standaard oplossing te vinden is. Dat kan om zeer uiteenlopende zaken gaan: een client-server toepassing, een specifieke app, een geavanceerde website... XQTING biedt een antwoord op deze vragen. Wij ontwikkelen uw software op uw maat en volgens uw wensen, on premise of in de cloud. Samen met u tekenen we de optimale architectuur uit. Onze developers hebben elk minstens 15 jaar ervaring in software ontwerp en ontwikkeling. Ervaring die we graag met u delen; een garantie voor een geslaagd project.
 • Integratie
  Er zijn vele softwarepakketten in de markt beschikbaar, die telkens een specifieke behoefte van een departement binnen uw organisatie invult. Vaak echter worden op die manier ICT eilanden gecreëerd. Er kunnen moeilijk gegevens automatisch uitgewisseld worden met andere applicaties binnen andere departementen. Gevolg: een deel van de beoogde efficiëntie gaat opnieuw verloren.
  XQTING wil een verbinding zijn en maken tussen de diverse pakketten die binnen een bedrijf aanwezig zijn. Het gebruikt hiervoor de eigen ontwikkelde integration engine en het IaaS platform Boomi.
 • Architecture Consulting
  Iedereen is het erover eens dat goede fundamenten noodzakelijk zijn voor de bouw van een huis. Maar als het om ICT projecten gaat, durft men deze cruciale stap al eens overslaan. Het in kaart brengen van de functionele en technische requirements en de daaraan gekoppelde architectuur is een tijdrovende job, maar een absolute must voor een succesvol implementatietraject. De voorbereiding is het halve werk!
  XQTING helpt u deze oefening tot een goed einde te brengen. Wij ondersteunen en adviseren uw organisatie zodat nieuwe technologieën succesvol worden geïntegreerd binnen uw bestaande (ICT) omgeving.
 • RFI, RFP, PPQ consultancy
  Wanneer uw organisatie voor haar nieuwe project externe producten en services nodig heeft, is het schrijven van een goede PPQ (pre-qualification questionnaire), RFI (request for information) en/of RFP (request for proposal) een must. Het structureert de behoeften vanuit business standpunt, schetst de huidige technische omgeving en stelt eisen op vlak van security (o.a. GDPR), compliance, rapportering, resilience (up time), backup ...
  Op basis van diverse workshops schrijft XQTING deze documenten voor u. Het zorgt - in samenspraak - voor objectieve evaluatiecriteria waardoor de opdracht aan de best geplaatste leverancier kan toegewezen worden. XQTING begeleidt u gedurende het ganse traject.
 • Project Management
  Goede fundamenten (zie Architecture Consulting) en duidelijke doelstellingen zijn fundamenteel om een project tot een goed einde te brengen. Maar ook met een goede voorbereiding kunnen diverse valkuilen nog roet in het eten gooien. Het budget wordt overschreden, de scope wordt aangepast, gebrekkige communicatie en coördinatie zorgt voor misverstanden en vertragingen, equipment wordt niet tijdig aangeleverd, het datacenter is niet klaar, er is geen backup voor resources die onverwacht wegvallen, planning wordt onoverzichtelijk...
Onze diensten toegepast in de praktijk? Bekijk de XQTING cases: