CASE

Belgian Beverages

Website op maat
Belgian Beverages is een aankoopvereniging voor drankenhandelaars. De cvba telt 37 leden (goed voor 52 winkels) verspreid over het ganse land. De organisatie sluit overeenkomsten af met leveranciers ten voordele van de vennoten. Daarnaast zorgt het voor de rechtsreekse import van (schuim)wijnen, champagnes en porto.

Belgian Beverages wil zich 100% concentreren op haar kerntaken. Toch wil het met een mooie en reactieve website klanten en nieuwe leden werven. Omdat de organisatie zelf geen (semi)technische profielen in dienst heeft, klopte ze aan bij XQTING met de vraag om een op maat gemaakt CMS (Content Management Systeem) te ontwikkelen. Hoe zorg je ervoor dat dagelijkse wijzigingen (bvb wedstrijd, promoties, nieuws) eenvoudig, snel en volgens de correcte company image online worden geplaatst door niet-technische profielen? De site is ook een cruciaal middel in de communicatie met en het delen van informatie tussen de leden. Het was zaak om ook dat niet-publieke deel laagdrempelig, doch performant te houden. Kortom, een hele reeks uitdagingen.

En zoals altijd gingen we gedreven aan de slag. Eerste stap in het proces was het ontwikkelen van een volledige nieuwe grafische design, inclusief het nieuwe logo. Daarna werden de behoeften van de website beheerders gedetailleerd in kaart gebracht. Bij de programmatie ten slotte was het belangrijk om een responsive design te hanteren zodat een optimale webervaring mogelijks is onafhankelijk van het type toestel (desktop, smartphone, tablet).

Het resultaat mag er zijn, tot grote tevredenheid van Belgian Beverages, de klanten en de leden.

Voor de vernieuwing van onze website zochten we een partner die onze business begrijpt en die onze hoge verwachtingen kon vertalen in een performante website met een vooral gebruiksvriendelijke beheerstool. Het is namelijk van cruciaal belang dat we op een eenvoudige manier, en zonder tussenkomst van een IT-er, allerhande promoties en wedstrijden kunnen lanceren. XQTING bleek de juiste keuze, met een schitterende website als resultaat!
Danny Van Hove, Secretaris - aankoper